Esperanto-forum

Publikaj rilatoj / Contacten => Diversaj / Diversen => Fadeno komencita de: Roland Rotsaert je 15 septembro 2017, 15:44:10 ptm

Titolo: Belgen in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog
Afiŝo de: Roland Rotsaert je 15 septembro 2017, 15:44:10 ptm
Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef een groot aantal Belgen in Engeland. Onder hen waren er ook esperantisten; de meest bekende zijn Maria Posenaer (Antwerpen) en A.J. Witteryck (Brugge).

Over deze vluchtelingen organiseert AMSAB in het najaar een virtuele tentoonstelling. Meer informatie hierover op https://www.heemkunde-vlaanderen.be/images/Belgische_vluchtelingen_def.pdf?utm_medium=email&utm_campaign=Bladwijzer+-+september+2017&utm_source=YMLP&utm_term=Virtuele+tentoonstelling+over+... (of http://t.heemkunde-vlaanderen-mail.be/usussagaebjbjadaeywakajssu/click.php als het eerste niet lukt).

Misschien voelt iemand zich geroepen om een studie te wijden aan de Belgische/Vlaamse esperantisten uit deze periode? In het Letterenhuis ligt al jaren archief van Maria Posenaer te wachten op een onderzoeker (http://anet.be/record/isaarlh/au::15043/N (http://anet.be/record/isaarlh/au::15043/N)). Het Fonds Vanbiervliet heeft de meeste tijdschriften uit die periode in huis.

Het AMSAB-project wordt op 10 november a.s. voorgesteld in het Museum voor Schone Kunsten te Gent.