Esperanto-forum

Publikaj rilatoj / Contacten => Ideoj por antaŭ­enigi Esperanton / Ideeën ter bevordering van Esperanto => Fadeno komencita de: ivo je 02 marto 2010, 19:50:17 ptm

Titolo: Service-clubs
Afiŝo de: ivo je 02 marto 2010, 19:50:17 ptm
Een familielid stelde me voor om een voordracht te houden over Esperanto voor de Marnix-ring Antwerpen-Centrum. Zoals gebruikelijk in de meeste service-clubs ging er een feestelijke maaltijd aan vooraf. Nadien kreeg ik nog het prachtig kunstboek "De Zuidelijke Nederlanden" (uitgave Marnix) en een dichtbundel cadeau. Meteen werd het voorstel gedaan om hetzelfde nog eens over te doen in een andere ring. Die zou als vergoeding een schenking doen aan FEL.
De meeste reacties waren: we wisten eigenlijk heel weinig over Esperanto en hebben nu een beter en positiever beeld hierover.

Enkele van onze leden zijn lid van een service-club. Maar de meesten kennen wellicht een familielid of een vriend, die er deel van uitmaakt. Het lijkt de moeite waard om het onderwerp Esperanto, plantaal ... als voordracht te suggereren.

Ivo Durwael
Titolo: Re: Service-clubs
Afiŝo de: Lodchjo je 02 marto 2010, 23:23:00 ptm
Bonege, Ivo, gratulojn! Mi esperas ke efektive eblos pli ofte fari tion.
Amike,
Lode
Titolo: Re: Service-clubs
Afiŝo de: Sekretario F.E.L. je 12 marto 2010, 23:31:28 ptm
Mi fakte jam foje faris tion, sed mi cxiam konstatas saman respondon: oni sxatus ke Esperanto 'iam' igxu internacia lingvo, sed mankas tempon... kaj monon... kaj povon... ktp...

Kevin