ฤœenerale / Algemeen > Anoncetoj / Zoekertjes

Fonds Vanbiervliet zoekt tijdelijke stapelruimte

(1/1)

Roland Rotsaert:
Zoals bekend moet het Esperantofonds Cesar Vanbiervliet binnenkort de stadsbibliotheek van Kortrijk verlaten. Pogingen om de collectie als geheel te bewaren hadden geen succes en daarom werd gezocht naar overnemers van gedeelten. Dit verliep redelijk vlot en een aanzienlijk deel van de boeken en tijdschriften werd ondertussen overgenomen door de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en enkele andere Vlaamse erfgoedcollecties. Er waren en zijn ook contacten met verschillende buitenlandse overnemers en er werd gehoopt dat de vereffening van het fonds midden 2021 zou voltooid zijn.


Er zijn echter onverwachte problemen opgedoken. Enerzijds heeft het werk wegens het coronavirus een half jaar stilgelegen en verliepen de buitenlandse contacten moeizaam. Anderzijds wil de start Kortrijk begin 2021 starten met grondige verbouwingswerken van de bibliotheek en werd het fonds verzocht om tegen nieuwjaar zijn magazijn leeg te maken, veel vroeger dan voorzien. Noodgedwongen werd een deel van de resterende collectie ondertussen ondergebracht bij de vrijwilligers van het fonds, maar die mogelijkheden zijn nu uitgeput.


Daarom wordt gezocht naar een bijkomende stapelruimte voor een duur van een tot twee jaar, liefst in de omgeving van Leuven. De ruimte zou voldoende groot moeten zijn om de tijdschriften in rekken te kunnen zetten, zodat ze toegankelijk blijven. Het gaat om een goede honderd meter rekruimte.


Wie denkt te kunnen helpen wordt verzocht contact op te nemen met Marc Vanden Bempt <marc.vanden.bempt@telenet.be>.

Navigado

[0] Fadenlisto

Plena versio